Vi avkrefter myter om forbrukslån

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 4. januar 2016

2 personer kjøper bil

Mange sitter med vrangforestillinger og negative assosiasjoner om at det er både dumt og uvettig å benytte seg av forbrukslån. Men sannheten er at det faktisk kan være flere fordeler ved å ta opp et forbrukslån, som for eksempel muligheten til å innfri dyrere smålån og tilfredsstille umiddelbare økonomiske behov.

– For mange tar opp forbrukslån og lever på lånte penger

Totalt er det ikke mer enn omtrent 2% av den totale lånemengden i Norge som er fra forbrukslån. Så dette stemmer ikke. De fleste forbrukslån er også mindre beløp.

– Det er veldig dyrt med forbrukslån

Det koster alltid penger å låne penger, og forbrukslån er ikke noe unntak. Allikevel kan du få forbrukslån til gunstige betingelser. Du kan også forhandle deg til en bedre rente. Husk at du faktisk også kan trekke fra en prosentandel av renter og omkostninger på selvangivelsen.

– Det er unge mennesker uten penger som tar opp forbrukslån

Myten om at det er typisk unge låntakere som ikke har kommet inn på boligmarkedet som tar forbrukslån er også feil. Den største andelen som tar opp forbrukslån er i alderen 40-49 år.

– Flere forbrukslån til inkasso

Selv om inkassosaker er økende i Norge så er det ikke forbrukslån som har skyld i dette. Av alle saker til inkasso er det bare en brøkdel som gjelder forbrukslån. De fleste inkassokrav gjelder småbeløp som mobil, internett, kabel TV, NRK lisens, bomavgift, parkeringsbøter og handel av varer på internett.

Person skriver under på papirer

– Det er tungvint og tidkrevende å få forbrukslån

Nei, det går raskt og enkelt å søke om forbrukslån og det meste gjør man enkelt online. I dag kan du ofte også signere dokumentene online med Bank ID. For å gjøre det enda enklere har vi gjort det meste av sammenligningsjobben for deg, så du kan bare sjekke vår ”Sammenlign forbrukslån”-side og så får du oversikt over alle lånene som er verdt å se nærmere på.

– Usikkert med forbrukslån

Ettersom lånet ikke er sikret, noe som betyr at banken har en heftelse på en eller flere av dine eiendeler, kan ikke långiver automatisk kreve tvangssalg av eiendelene dine. Dette gir faktisk deg som låntaker litt bedre sikkerhet. Det betyr ikke at du skal ignorere de økonomiske forpliktelsene dine til utsteder. Betaler du ikke tilbake i tide vil du få en betalingsanmerkning.

Våre insidertips på forbrukslån:

Oppussing av bolig med forbrukslån

Vi har sett på fordeler, ulemper og kostnader ved å ta opp forbrukslån for å oppgradere boligen sin. Kan det være løsningen for deg?
Sjekk det ut!

Øk sjansen for innvilget lån

Vurderer du å ta opp et forbrukslån og lurer på hvordan du kan øke sjansene dine til å få lånet innvilget? Vi har samlet sammen nyttige tips som hjelper deg på veien.
Hva må jeg gjøre?

Ikke lån for høye summer

Hvor mye trenger du egentlig å låne? Man må ikke la seg forføre av store summer.
Hvor mye er for mye?

Postet i Forbrukslån