Slik kan du velge riktig billån

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 22. september 2016

Vi kan hjelpe deg å finne lånet som passer best for deg!

Slik velger du riktig billån

Skal du endelig kjøpe drømmebilen, har ett spesifikt ønske om hva du vil ha, gleder deg vanvittig og har bare lyst til å løpe og kjøpe. Hold an! Det er en del du bør sjekke og sette deg inn i før du går til det skrittet å kjøpe bil. Ved riktig valg av økonomisk løsning vil du kunne spare penger og få en gunstig finansiering som passer din livssituasjon. Det finnes flere løsninger på markedet.

Definer behovet ditt

Det første du bør gjøre er å definere behovet ditt. Hva slags bil er du egentlig på jakt etter. Tenker du deg hestekrefter og fart, førstegangsbil, familiebil med plass til barn, hund og bagasje, jobbil, eller er det turbil for fjellterreng du ser for deg. For alle disse kategoriene vil behovet for type bil være forskjellig, og det finnes utallige biler som egner seg.

”Finansiering – hva lønner seg?”

Det neste du selvfølgelig må tenke igjennom er finansieringen og hvordan du vil løse dette. Det finnes flere måter du kan finansiere bilkjøpet på. Hva skal du velge?

Viktige faktorer som spiller inn på lånevalget

Når du skal låne penger til bil er det viktige momenter du kan tenke på for å senke lånekostnaden og få det beste lånet. Du får for eksempel den beste renten hvis du har 35%  i egenkapital til bilkjøpet. Det skal også lønne seg å være miljøbevisst. Så tenk grønt når du velger bilmodell. Det gunstigste vil også være at bilens alder og lånets løpetid ikke til sammen overstiger 12 år.

Billån uten krav til sikkerhet

Drømmebilen er innen rekkevidde og du kan ha bilen på plass før den første snøen faller. Tenk så deilig å slippe å vasse rundt i slaps og uvær til fots. Vi gjør det enkelt for deg å velge riktig billån – uten krav til sikkerhet! Du finner flere lån i tabellen vår som egner seg godt til bilkjøp. Med et slikt lån slipper du å pantsette bilen og du trenger ikke fullkaskoforsikring på den.

Bilen som sikkerhet

Har du en god slump med egenkapital vil du kunne få en grei rente på et lån med pant i bilen. En ulempe med dette vil være at du må betale pantsettelse av lånet og du vil måtte ha full kaskoforsikring på bilen. Ønsker du å selge bilen vil du også måtte innfri lånet.

Refinansiering til bilkjøp

Det kan være gunstig å refinansiere for å frigjøre penger til bil, og lånet bakes inn i boliglånet. På den måten får du kun ett lån og en regning å forholde deg til. Dersom du ikke får refinansiert boliglånet for å kjøpe bil, ja da bør varsellampene lyse. Da har du nok så mye lån at bildrømmen bør utsettes. Vi har testet de beste lånene for refinansiering slik at det vil være lett for deg å få oversikt.

Det er lurt å søke råd og tips om bilkjøp og bilhold hos NAF

På NAF.no vil du finne massevis av gode råd for kjøp og salg av bil, og også for bilhold. Melder du deg inn i foreningen vil du få gunstige forsikringer som bileier, veihjelp, bilteknisk rådgivning og andre medlemsfordeler.

Rabatter på bensin

”Så enkelt er det å spare penger på bilholdet”

Slik får du billigere bilhold og gode rabatter med kredittkort

Med et kredittkort vil du kunne få gode rabatter på innkjøp av artikler til bilen din. Testerne har kåret Shell MasterCard til best i test i kategorien drivstoffkort. Dette kortet gir deg 40 øre per liter i rabatt og mange andre fordeler. Re:member MasterCard gir deg opp til 6% rabatt på bildeler og bildekk, og Ikano Visa gir deg fast opp til 2% rabatt på bensin og alle varer handlet på bensinstasjoner. Vi har testet og sammenlignet drivstoffkort på markedet slik at det vil være lett for deg å velge riktig kort for deg.

 

Testernes tips ved kjøp av bil

Husk at et bilkjøp ikke bør foregå hals over hode, at det er lurt å bruke litt tid på forarbeidet, men noen ganger vil det være nødvendig med en rask beslutning for å gjøre det gode kjøpet. Vi har satt sammen en huskeliste på ting du allikevel bør sørge for å ha på plass.
– Skriv ALLTID kjøpekontrakt.
– Sjekk ALLTID at bilen er fri for heftelser. Det betyr at du må sjekke at ingen bank eller utlåner har pant i bilen.
– Pass på at det er eier av bilen som selger den.
– Undersøk om bilen er EU-godkjent og at det er tatt jevnlig service på den.
– Det er lov å be om at bilen går igjennom en NAF-test før du slår til og kjøper.
– Be om å få prøvekjøre bilen før kjøp.

Husk!

Noen ting er det lurt å ikke glemme når du kjøper bil, som for eksempel:
Bombrikken må skifte eier. Dette fikser du enkelt hos Autopass. Det er også viktig å bestille forsikring på den nye bilen med en gang. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt umiddelbart etter bilkjøpet er i boks. Pass også på at det blir levert salgsmelding og at kjøretøyet blir omregistrert.

 

Her kan du lese mer om hvordan du enkelt sparer penger på drivstoff, får gratis tankefeilforsikring, pusser opp huset og får penger tilbake, eller senker matbudsjettet ditt:
Visste du at kredittkort kan gi deg billigere bensin?
Gratis tankefeilforsikring
Puss opp og få tusenvis av kroner tilbake
Slik senker du enkelt matbudsjettet ditt

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

facebook-73x65instagram-73x65google-73x65linkedin-73x65

 

Postet i Forbrukslån