Skattemeldingen – Få igjen renter og gebyr

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 3. april 2018

Visste du at du kan kreve fradrag på skatten hvis du har betalt renter på lån, byttet bank, tatt opp mer lån eller refinansiert?

Lån og selvangivelse – Dette MÅ du huske
Da er våren her og i år er 30. april «siste frist» for å levere skattemeldingen (du kan søke om utsettelse pga sykdom, uforventet reiseopphold eller lignende). Da er det lurt å passe på å få med alle fradragene man faktisk har krav på. Du kan blant annet ha krav på en rekke fradrag om du har hatt eller tatt opp lån i 2017. Blant annet for renter og etableringsgebyr til banken/kredittilbyder og utgifter til takstmann. Du kan altså trekke fra på skatten. Og HUSK, sjekk at alt i skattemeldingen stemmer!

Betal mindre skatt

Du kan ha rett til å få igjen inntil 24 % av det du har betalt av renter og etableringsgebyr til forbrukslånet eller kredittkortet, dette gjelder også andre lån/kreditter (for inntektsåret 2018, dvs. i skattemeldingen neste år er prosentsatsen 23). Disse pengene får du gjennom skattefradrag. Du kan få mer informasjon på Skatteetaten.no. Og du kan også lese mer om kredittkjøp og fradrag på Skatteetaten.no. Skatteetaten skriver på sin nettside at du vanligvis får fradrag for alle renter du har betalt i løpet av inntektsåret. Gjeldsrenter føres i post 3.3.1 i skattemeldingen. Denne posten skal være forhåndsutfylt med renter og fradragsberettigede kostnader du har betalt til banken. Men testerne anbefaler deg å sjekke dette opp mot årsrapportene du har fått fra bankene/utlånere/kortutstedere hvor du har hatt kundeforhold i 2017. Før opp eventuelle renter på private lån. Og husk, hvis skattekontoret ber om det, må du kunne sende inn dokumentasjon på beløpene.

Beste rente Testprofessoren

Lurer du på om noe er fradragsberettigede kostnader eller ikke?

Er du usikker på om utgiftene du har hatt i forbindelse med refinansiering, renter eller etableringsgebyr er fradragsberettiget, da kan det være lurt å føre de opp i skattemeldingen.

Ikke glem, dette kan du også kreve fradrag for!

Har du byttet bank, refinansiert eller tatt opp mer lån i løpet av året som har gått? Da kan du føre opp omkostningene du hadde ved opptak av lån, også etableringsgebyret. Har du tatt ny takst på huset for å refinansiere kanskje, da kan du føre opp både utgiftene til takstmannen, tinglysningsgebyr og gebyrer ved konvertering (refinansiering) av lånet. Og husk at du også kan få fradrag for renter på private lån hvis du har betalt renter på disse.

Testprofessoren gir deg tips

Sett deg inn i reglene

For å være sikker på at du får tatt med det du skal av fradrag er det viktig at du setter deg inn i alle reglene som gjelder. Det er mange utgifter du kan føre opp som du kanskje ikke har tenkt på. Har du husket å få med deg alle fradragene du har krav på? Renter på kredittkortgjeld, studielån og boliglån skal være forhåndsutfylt i selvangivelsen. Det er allikevel din oppgave å kontrollere at skattemyndighetene har samlet inn korrekte opplysninger.

Oppsummert – Du kan kreve fradrag for:

  • Omkostninger ved opptak av lån, også etableringsgebyr
  • Finansieringsomkostninger i forbindelse med konvertering av lån for å oppnå lavere rente (ofte kalt refinansiering)
  • Kostnader til takstmann
  • Gebyrer til boligselskap knyttet til særskilt nedbetaling av IN-lån (fellesgjeld med individuell nedbetalingsrett)
  • Renter på lån fra arbeidsgiver og fra private långivere (for eksempel familiemedlemmer)
  • Betalte forsinkelsesrenter av gjeldsrenter og renter og omkostninger ved kredittkjøp
  • Renter på lån i utlandet

 

Få med deg Testernes lånevettregler!

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi

facebook-73x65instagram-73x65google-73x65linkedin-73x65

Tagget med: , , , ,
Postet i Forbrukslån