Refinansier dyr gjeld – Spar penger

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 11. juli 2017

Du kan spare mange penger ved å refinansiere og betale dyr gjeld!

Refinansiering – Du kan spare tusenvis av kroner

Refinansiering innebærer å ta opp et lån for å betale ned gammel gjeld. Du kan også betale ned kredittkortgjeld og gamle smålån ved å refinansiere og samle alt i ett lån. Det er flere fordeler ved å gjøre dette. Vi har kikket nærmere på refinansiering og hva det kan bety for deg.

Fordelene ved refinansiering er mange

De beste fordelene er å få lavere rente, lengre nedbetalingstid, bedre økonomisk oversikt med alt samlet i ett lån og en innbetaling, lavere gebyrer og bedre vilkår. Har du et eldre boliglån for eksempel, så kan du få både bedre rente og bedre vilkår hvis du refinansierer. Dette kan bety store beløp i den løpetiden du har på lånet. Refinansiering er absolutt også en gunstig løsning hvis du har månedlige kostnader som hoper seg opp på grunn av høye rentekostnader.

Refinansier og spar penger

Refinansiering kan brukes til å betale inn dyrere smålån og gjeld. Velger du et av de beste forbrukslånene med lavest rente, kan du også refinansiere andre dyrere forbrukslån. Ved å gjøre dette oppnår du ofte en lavere rente enn hva de andre lånene og kredittkortene tilbyr, og ett lån betyr også kun én månedlig faktura og færre gebyrer. Det blir med andre ord billigere for deg, samtidig som du får en mer oversiktlig økonomi. Vi har sammenlignet ulike refinansieringstilbud for deg. Det er helt uforpliktende og gratis å søke om refinansiering. Vi anbefaler at du søker hos flere banker for å se hvilken som gir deg best tilbud, da lånetilbudets rente med mer varierer etter søker.Beste rente Testprofessoren

Tilgang på ekstra penger

Har du høyere verdi i boligen din enn du har i lån, så kan du ved å refinansiere boliglånet ditt. Da oppnår du som regel den laveste renten fordi banken har sikkerhet i boligen.

Unngå betalingsanmerkninger

”Har du husket å betale alle regningene dine?”

Har du mange låneforpliktelser og kredittkortgjeld kan det være vanskelig å holde oversikt og få betalt regningene i tide. Det er ikke bare dyrt å glemme å betale regningene sine i tide, men du risikerer også å få betalingsanmerkninger. En slik anmerkning vil følge deg i lang tid etter at du har gjort opp for deg, og kan i denne perioden bety at du vil få avslag på lån og abonnementer. Med ett lån i stedet for mange små vil det være lettere å få kontroll på utgiftene sine og få betalt i tide.

Refinansiering kan gi skattefradrag

Hvem er det som ikke liker å spare så mye penger som man kan, og skattefradrag er penger rett i lomma. Lån og gjeldsrenter gir fradrag på skatten, men har du tenkt på at hvis du bytter bank og refinansierer samtidig kan det være store summer å spare. Bedre renter og vilkår, lengre nedbetalingstid og skattefradrag for renter og etableringsgebyr, dette betyr sparte penger. Har du lyst til å lese mer om dette temaet og vite mer, da kan du lese våre saker ”Husk fradrag for gjeldsrenter!” og ”Lånerenter gir deg mindre skatt”

”Ikke glem å tenke på dette da!”

Hvis du øker din totale gjeld og samtidig forlenger nedbetalingstiden finnes det også ulemper, og det må man ikke glemme. Dette innebærer at man totalt sett ender opp med å betale mer fordi perioden den effektive renten skal beregnes øker.

 

Følg oss gjerne i sosiale medier og få supre sparetips og råd om privatøkonomi!

Testerne på FacebookTesterne på InstagramTesterne på GoogleTesterne på linkedin

Tagget med: , , ,
Postet i Forbrukslån