Slik øker du sjansene til å få innvilget lån

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 27. april 2015

professor_tips.150x150Vi gir deg nyttige tips!

Vurderer du å ta opp et forbrukslån og lurer på hvordan du kan øke sjansene dine til å få lånet innvilget? Vi har samlet sammen nyttige tips som hjelper deg på veien.

Som regel må du stille sikkerhet for å få innvilget lån. Dette gjelder for bl.a. boliglån. Når det gjelder lån uten krav til sikkerhet, ofte kalt forbrukslån, så innvilges disse ut fra andre kriterier. Søker man forbrukslån vil banken foreta en individuell kredittvurdering av deg hos et kredittvurderingsforetak. Det er også enklere og raskere å låne penger gjennom lån uten sikkerhet,  og det stilles ikke sikkerhet i dine eiendeler. Det er også mulig å benytte et større lån uten krav til sikkerhet til å refinansiere dyre smålån og kredittkortgjeld. Det sparer du faktisk penger på å gjøre!

Minimumskrav

Alle bankene har et minimumskrav som må oppfylles for at lån innvilges. Derfor bør du sette deg inn i hvilke minimumskrav de aktuelle bankene opererer med før du søker. Alder er et av minimumskravene og krav til årsinntekt er et annet. Det er som regel også slik at har du betalingsanmerkninger, vil svaret fra banken bli negativt. Men er det slik at du oppfyller minstekravet som banken eller finansinstitusjonen krever, vil du være på god vei til å få innvilget søknaden din. Noen banker har mindre strenge minimumskrav for å innvilge forbrukslån. Til gjengjeld er betingelsene stort sett dårligere enn ved banker som har høyere krav.

coupleMedlånetaker

Det at dere er to som søker om lånet vil helt klart styrke sjansene til få det innvilget. Sett fra bankens side vil dette bety at sikkerheten forbedres. Det er å ha en medlåntaker er selvfølgelig ikke noe krav fra banken og er helt valgfritt.

Lånebeløp og sikkerhet

Det vil, naturlig nok, være lettere å få innvilget et lavt lånebeløp for et forbrukslån uten sikkerhet. Har du mulighet til å stille sikkerhet, for eksempel i egen eller andres bolig, så vil sjansen for å få lånet innvilget være betydelig større. Det vil også ha mye å si for renten.

tax_benefitBetalingsanmerkninger

Du vil vanligvis ikke få innvilget lån hvis du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Derfor er det viktig å rydde opp i alle slike ting før du søker. Betalingsanmerkninger skal slettes når gjelden er oppgjort. Det kan likevel ta litt tid før sakene registreres som betalt.

Tilleggsinformasjon

Det gjøres ofte en individuell og automatisk kredittsjekk av søkere. Hvis du frykter at du ikke vil få innvilget søknaden din fordi du tjente lite året før, men mer inneværende år, send banken gjerne tilleggsinformasjon om dette etter du har søkt om forbrukslån. Da øker du sjansen for å få innvilget lånet.


Se gjerne våre gode guider for råd og tips, og sammenligninger av forbrukslån.

Topp 3 – beste forbrukslån:

Bank Norwegian

Vi har kåret Bank Norwegians forbrukslån til best i test! Ulikt flere andre finansielle institusjoner tilbyr
Bank Norwegian en lang avdragsfrihet på inntil 1 år.

Bank Norwegian lån

annonselenke
Eks: nom.rente 15%, eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- (kr 0 - kr 950) Kostnad 30.872,- Totalt 95.872,- Løpetid 1-5 år/15 år

re:member

Lev er testvinner i kategorien lån over 60.000 kr. Forbrukslånet lev – kalt et lån å leve med – fra re:member
gir deg muligheten til å låne mellom 10.000 og 350.000 kr uten sikkerhet – til hva du vil.

re:member forbrukslån

re:member forbrukslån
Eks: nom.rente 14,42%, eff.rente 17,51%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 750,- Kostnad 30.355,- Totalt 95.355,- Løpetid 1-15 år

Santander Flexi

Santander Consumer Bank tilbyr et nytt låneprodukt, kalt Flexilån, tidligere GE Money Bank Forbrukslån. De tilbyr en enkel søknadsbehandling, med et brukervennlig søknadsskjema og pengene raskt på konto.

Santander Forbrukslån

Eks: nom.rente 15,6%, eff.rente 16,70%, 65.000 o/5 år, etabl.gebyr. 0,- (950,-) Totalt 93.972,- Løpetid: 1-15 år

Postet i Forbrukslån