Når passer det med forbrukslån?

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 19. april 2016

Oppussing maling

Er det en god eller dårlig idé å ta opp et forbrukslån? Her er det forskjellige meninger som verserer der ute. Har man en god plan for tilbakebetalingen og den økonomiske tryggheten for å dekke utgiftene, så er det ikke noe problem å benytte seg av forbrukslån.

Refinansiering

Refinansiering er når du tar opp et nytt lån for å betale ned et gammelt lån. Dette kan man gjøre for å få penger til et prosjekt man har, lavere rente og gjerne lengre nedbetalingstid. Eller for å frigjøre ekstra kapital til forbruk og for å betale ned flere smålån eller kredittkortgjeld. Ikke direkte et forbrukslån, men kan frigi kapital til forbruk.

Forbrukslån

Dette er et lån man kan få uten å stille sikkerhet i noen form for eiendeler. Med denne typen lån kan man bruke pengene til hva man vil, for eksempel båt, bil, oppussing eller ferie. Det er veldig vanlig å bruke forbrukslån til å kjøpe en vare eller til oppussing. Da får man mulighet til finansiering akkurat når man ønsker selv om man ikke har spart opp pengene riktig enda.

Fordeler med forbrukslån

En av fordelene med forbrukslån er at du kan bruke pengene til hva du vil. Det er også en enkel søknadsprosess for denne typen lån. I og med at du ikke stiller noe som sikkerhet, er det ingen tinglysningsdokumenter involvert. Man får gjerne direkte svar på søknaden sin, eller i det minste innen kort tid. Disse lånene har også fleksibel nedbetalingsløsning.  Pengene kan man få på konto allerede dagen etter søknaden er levert. Det finnes mange tilbydere av slike lån og dette betyr at man absolutt kan få en god rente på et forbrukslån. Vi har sjekket hvilke lån som akkurat nå er de beste på markedet.

Ombygging eller oppussing

Forbrukslån kan være løsningen når det kommer til ombygging og oppussing. Det kan fort bli dyrt å vente når ting forfaller. Det kan faktisk bli mer kostbart å vente enn å ta opp et lån for å fikse på skader. Det kan lønne seg med forbrukslån fremfor utvidelse av boliglånet dersom du vil tilbakebetale lånet raskere enn boliglånet. Rentekostnadene kan da faktisk bli mindre totalt sett ved et forbrukslån, enn ved å spre tilbakebetalingen over 20 år via boliglånet.

Bil og båt

Bil- og båtkjøp

Kravene til å få et forbrukslån er lavere enn for lån til spesifikke formål som bolig, bil og båt. Ikke alle får lån til disse formålene, men kan allikevel få et forbrukslån og kan da bruke dette på bil eller båt. Renten vil være noe høyere enn for billån og båtlån, men gir deg en mulighet til å bytte ut bilen når du kanskje ikke får det billånet du søkte om. Velger du forbrukslån slipper du tinglysning og prosessen går dermed mye raskere enn et bil- eller båtlån, på den måten sparer du den utgiften og du slipper å risikere at bilen eller båten glipper rett foran nesen på deg!

Sammenligne priser og vilkår

Mye av denne jobben har vi gjort for deg og du finner en god oversikt i vår tabell og mye informasjon på våre detaljsider. Det er dessuten viktig at du setter deg inn hva lånet vil koste deg hver måned og hvor mye det vil koste deg totalt. Det er ingen god idé å ta opp et lån du ikke klarer å betjene.

Testernes råd: Ikke lån for mye!

Det å ta opp et forbrukslån kan for mange være løsningen på et akutt pengebehov. Og det er positivt. Men det kan også være begynnelsen på en slitsom og vanskelig økonomisk situasjon. Så husk å ta dine forhåndsregler! Ikke lån mer en du klarer å betjene og ha en god plan for tilbakebetalingen av pengene. Å ta opp et forbrukslån skal ikke være noe problem hvis du har en normal, stabil økonomi med litt penger til overs hver måneden.

Vi gjør det enkelt for deg å velge riktig lån uten krav til sikkerhet. Dette er våre beste forbrukslån i 2016.

Bank Norwegian

Bank Norwegian lån

annonselenke
Eks: nom.rente 15%, eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- (kr 0 - kr 950) Kostnad 30.872,- Totalt 95.872,- Løpetid 1-5 år/15 år

Opp Finans

Opp Finans

annonselenke
Eks: nom.rente 10,9%, eff.rente 12,42%, 160.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- Kostnad 53.986,- Totalt 213.986,- Løpetid 1-15 år

Postet i Forbrukslån