Lurt å være to om lånet?

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 11. september 2015

Medlaantaker675x300

Noen ganger kan det være behov for å ta opp et forbrukslån. Det kan være for å pusse opp huset, reparasjoner på bilen, samle kredittkortgjeld, skaffe egenkapital til boligkjøp og lignende. Så hvordan kan man øke sjansene sine til å få innvilget lånet man trenger?

Det kan i hvertfall være gunstig for deg å ha noen å dele ansvaret med. En medlånetaker kan faktisk være med å øke dine sjanser for at du tilbys lån i banken. Det kan også helt klart være med å bidra til at du får gunstigere betingelser på lånet. Når bankene vurderer en søknad om forbrukslån vil de gjerne vurdere flere ting. En av de viktigste elementene vil være husholdningens helhetlige inntekt.

En medlånetaker gir stort sett høyere lån uten krav til sikkerhet, ifølge flere finansrådgivere. Hvis man får med seg en medlånetaker vil den disponible inntekten øke betraktelig. Dette fører til at gjelds ratioen faller og at man vil få billigere rente på lånet. En medlånetaker må oftest være medlånetaker for lånet i sin helhet, men ikke nødvendigvis.

Hva menes med en medlånetaker?
Det betyr faktisk at du er medansvarlig for lånet. Medlånetakers lønn tas med i regnestykket når du søker om lån. Og dette innebærer altså at hvis lånetaker ikke betaler regningene sine, så kan medlånetaker bli stilt til ansvar. Medlånetaker blir da å regne som en realkausjonist. Som medlånetaker er man sidestilt med lånetaker med tanke på skattemessige rentefradrag. Da kan man også avskrive hele lånets rentefradrag på skatten. Husk at eierandelen må tinglyses. Juridisk sett vil lånet være likt delt mellom begge og begge parter blir solidarisk ansvarlige.

Når kan det være med å minske muligheten din?
Vær obs på at hvis medlånetaker ikke kvalifiserer ifølge bankens minimumskrav for å kunne låne penger, så kan det være ødeleggende for lånemulighetene dine.

Viktig tips!
Når man tar opp forbrukslån for å dekke utgifter til et felles formål, så er det viktig å sikre seg med en avtale. Selv om man stoler på hverandre og har full tillit til den andre personen, så kan uforutsette ting skje. Avtalen skal tydeliggjøre at det som kjøpes med pengene fra dette felles lånet tilhører begge to. På den måten slipper medlånetaker å havne i en situasjon hvor man må betale på et lån uten at man får eiendeler i retur.

Vi har kikket litt på forbrukslån i markedet og har kommet frem til at disse aktørene gir best betingelser.

Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian kan du gjerne søke lån med en medsøker. Ved å ha med en medlånetaker øker muligheten til å få lånet innvilget og du vil kunne oppnå en bedre rente. Du vil få raskt svar på søknaden din og du trenger ikke stille sikkerhet for lånet.

Bank Norwegian lån

annonselenke
Eks: nom.rente 15%, eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- (kr 0 - kr 950) Kostnad 30.872,- Totalt 95.872,- Løpetid 1-5 år/15 år

 

Opp Finans

Hos Opp Finans får du et forbrukslån med et av markedets laveste nominelle minimumsrenter. Det er tillatt å ta med en medsøker i lånesøknaden hvis du ønsker det. Du får umiddelbart svar på din søknad. Opp Finans gir deg mulighet for lang nedbetalingstid.

Opp Finans

annonselenke
Eks: nom.rente 10,9%, eff.rente 12,42%, 160.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- Kostnad 53.986,- Totalt 213.986,- Løpetid 1-15 år

 

Komplett Bank

Hos Komplett Bank kan du få et fleksibelt lån hvor du selv velger hvor lang tid du vil bruke på å nedbetale lånet. Sjansen for å få innvilget lånet øker ved å ha med en medlånetaker og du kan få bedre rentebetingelser.

Komplett forbrukslån

Komplett forbrukslån
Eks: nom.rente 14,3%, eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- (kr 490–kr 1.950) Kostnad 29.333,- Totalt 94.333,- Løpetid: revolverende kreditt

Postet i Forbrukslån