Lånevettregler

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 8. juli 2016

Det er trygt å låne penger så lenge man har en tilbakebetalingsplan!

 

Tankekart økonomi

Når det kommer til lån og kreditt er det lurt å være litt forsiktig. Selv om det er slik at kredittkort og forbrukslån gir deg mulighet til å kjøpe noe selv om du ikke har penger tilgjengelig på kontoen akkurat da du trenger det, så skal jo pengene betales tilbake. Uansett formål så gjelder det å bruke kreditt og lån med forsiktighet. Tillater økonomien din deg å ha litt slingringsmonn, så er det dog ikke noe problem å benytte seg av dette som en midlertidig løsning.

Er det viktig å ha en tilbakebetalingsplan?

Ikke ta opp lån uten sikkerhet eller bruk kredittkort uten å ha en plan for hvordan summen skal betales tilbake. Det beste er selvfølgelig å betale kredittkortregningen innen de rentefrie dagene utløper. På den måten har det ikke kostet deg noe å låne disse pengene. Og for lånet er det en god nedbetalingsplan som gjelder. Betal beløpet så fort som mulig så det blir lavest mulig rentekostnad.

Betal alltid den dyreste gjelden først

Et godt økonomisk råd vil være å alltid betale ned den dyreste gjelden først. Det vil si at du bør betale gjelden med høyest rente først. Betal derfor ned på kredittkort, forbrukslån og billån før for eksempel boliglån. Og gjerne i den rekkefølgen. Og har du flere lån uten sikkerhet så refinansier de gjerne til ett større lån, da blir som regel kostnaden og renten lavere, og du får enklere oversikt.

”Du kan spare penger på å samle dyre smålån i ett lån”

Er det sant at refinansiering kan gi deg billigere lån?

Ved å refinansiere dyrere smålån og kredittkortgjeld kan du redusere dine låneutgifter og få mer oversiktlig økonomi.

Medlånetaker kan gi deg bedre vilkår

Det å være to om lånet kan øke sjansene for å få innvilget lånet og gi bedre betingelser slik at du sparer penger.

Vis banken at du har økonomisk kontroll

Når du en gang skal søke om boliglån vil det være viktig å kunne vise til en ryddig økonomi. Betalingsanmerkninger vil kunne hindre deg i å få ta opp det boliglånet du trenger. Gjør det til en selvskreven regel at du alltid betaler regninger eller avdrag innen forfall.

Ikke lån for mye

Hvor mye trenger du egentlig å låne? Det er viktig at du er realistisk og ikke lar deg forføre av høye summer. Har du behov for å låne kr 100.000,- så ikke lån kr 150.000,- Pengene skal uten unntak betales tilbake med renter.

Kredittkort

Sammenligne lån og kredittkort

Det er alltid lurt å sammenligne betingelser og vilkår for flere lån eller kredittkort når man vil låne penger. Velg det produktet som passer best for deg og din økonomiske situasjon. Vi har gjort jobben enklere for deg og har sammenlignet både lån uten sikkerhet og kredittkort. Se våre tabeller for full oversikt.

Sjekk renten

Banker og finansielle institusjoner som tilbyr lån uten sikkerhet og kredittkort tjener penger på renten som du betaler for å låne penger. Derfor er renten det første du bør se på når du skal sammenligne lån og kredittkort. Vær også oppmerksom på at mange banker og utlånere oppgir renten som nominell rente som ikke har medregnet gebyrer. Husk at det derimot faktisk er den effektive renten som er den riktige kostnaden og tar med alle gebyrer i betraktning. Når det gjelder kredittkort har ikke renten noe å si hvis du tilbakebetaler innenfor de rentefrie dagene. Da kan andre fordeler som rabatter, forsikringer med mer ha mer å si for deg.

Gjeldsproblemer?

Har du eller noen du kjenner gjeldsproblemer. Da er det lureste du kan gjøre å skaffe profesjonell assistanse så fort som mulig. Det finnes hjelp å få!

Testerne gir deg råd og tips

Vi har mange gode guider og tips om både det å ta opp lån uten sikkerhet og om å skaffe seg kredittkort. Vi anbefaler deg å sette deg litt inn i vilkår og betingelser før du bestemmer deg for hva du skal gjøre.

Testprofessoren gir deg tips

Postet i Forbrukslån