Lånerenter gir deg mindre skatt

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 22. november 2012

Du får skattefradrag for alle renter og etableringsgebyr som du har betalt i løpet av hvert inntektsår. Det betyr at du får igjen 27 % av renteutgiftene og etableringsgebyr. Dette kan gi deg flere tusen kroner i mindre skatt hvert år og i realiteten bety at lånet blir flere tusen kroner billigere. Testerne får opplyst av de ulike bankene at de melder ifra utgiftene du har hatt til Skatteetaten, men vi anbefaler deg å likevel å sjekke selvangivelsen din om alt er oppført. Om ikke alt er det så tar det kort tid for deg å legge det inn.

Hvis det er samboere som låner penger sammen kan lånets renter og etableringsgebyr fordeles mellom hverandre etter hvor mye hver enkelt er ansvarlig for gjelden pengelånet utgjør. Det kan være verdt å merke seg at du ikke kan kreve skattefradrag for omkostninger i forbindelse med inkasso.

Låner du penger er det fint å benytte seg av disse fordelene og ta imot skattefradraget det gir deg eller dere.

 

Kilder:

Skatteetaten.no 2016, Fradrag for gjeldsrenter (rentefradrag): http://www.skatteetaten.no/no/Person/Selvangivelse/tema-og-fradrag/Lan-formue-og-aksjer/Fradrag-for-gjeldsrenter-rentefradrag/

 

Oppdatert 26.04.2016

Postet i Forbrukslån