Velg det beste forbrukslånet

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Selv om forbrukslån kan gi mange fordeler, er det viktig å ikke la seg forføre av store ord og tomme tilbud. Gjør alltid grundig research når du sammenligner forskjellige forbrukslån, som for eksempel hvilket lån som tilbyr de gunstigste rentene og laveste gebyrene, samt hvor lang nedbetalingstid lånet har og hvor lange avdragsfrie perioder det kan tilby.

Vær smart – vær kritisk

Før du velger et forbrukslån, burde du samle inn så mye informasjon som mulig om flere ulike alternativer, slik at du kan ta et informativt valg. Ikke la deg bli blendet av store summer og gode slagstriks – vær kritisk når du velger hvilket forbrukslån du vil ha. For å få det beste forbrukslånet, er dette ting du burde se etter og sammenligne ved de aktuelle forbrukslånene:

  1. Renter: Det er mye variasjon på rentene de ulike forbrukslånene tilbyr, og rentene påvirkes også av låntakers individuelle økonomiske situasjon. For eksempel har forbrukslånet fra Bank Norwegian topplassering i testen «Best rente på forbrukslån» og er best i test på «Billigst forbrukslån».
  2. Gebyrer: Det er tildels stor variasjon mellom de ulike forbrukslånene når det gjelder gebyrer. Santander Flexilån har f.eks. lavt etableringsgebyr for lån opptil 70.000 kr, mens Nordax har 1.475 kr uansett lånets størrelse. Hos Resurs Bank, derimot, betaler du ikke etableringsgebyr i det hele tatt.
  3. Maksimal nedbetalingstid: Her er det også stor variasjon mellom de ulike forbrukslånene. Lang maksimal nedbetalingstid kan gi deg en lettere og mer gjennomførbar nedbetalingsperiode og bedre økonomi generelt. Faren for å havne i en dårlig økonomisk situasjon er også mindre. F.eks. har Bank Norwegian en nedbetalingstid på inntil 15 år, Komplett Bank har en fleksibel nedbetalingsplan som lar deg tilbakebetale når du har økonomien til det, og Santander Flexilån har inntil 12 år.
  4. Avdragsfri periode: Noen forbrukslån tilbyr avdragsfri periode kun mot gebyr, mens andre tilbyr det gebyrfritt. Bank Norwegian har avdragsfrihet på inntil 1 år.

Sammenlign flere forbrukslånTesterne er her for å hjelpe deg, og derfor har vi allerede gjort all denne researchen for deg. Vi har laget en rangering og sammenligning av de beste forbrukslånene basert blant annet på de nevnte punktene over.