Øk sjansen for innvilget lån

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Vi gir deg tips til hvordan du kan øke sjansen for å få innvilget det forbrukslånet du ønsker! Fordi du ikke behøver å stille sikkerhet for å få innvilget et forbrukslån, blir de heller ikke tilbudt alle. Det vil alltid bli utført en individuell kredittvurdering av alle som søker om forbrukslån. Derfor kan det være lurt å lese tipsene nedenfor.

Det beste er ofte det enkleste

  • Det beste og billigste forbrukslånet er ofte også det som er enklest å få innvilget!

Det beste og billigste forbrukslånetForbrukslån fra Bank Norwegian er best i test blant annet fordi det er billigst, mest fleksibelt, har bra rente, og er mest praktisk og inkluderende for deg. Du tenker kanskje at de beste forbrukslånene kun er for dem med god inntekt over 25 år? Nei, ikke i dette tilfellet. De få minimumskravene Bank Norwegian stiller, er at du må være minimum 18 år, norsk statsborger, og du må ha en registrert lignet inntekt. Din ønsket lånesum sees så i sammenheng med inntekten din. Bank Norwegian krever ikke en standard minimumsinntekt, men gjør heller en individuell vurdering sett i forhold til lånesummen du søker om – dette gir deg bedre forutsetninger for å få lånet innvilget. Et siste krav de har, er at du heller ikke kan ha aktive inkassosaker (merk aktive). Et ekstra positivt aspekt er at Bank Norwegian ikke bruker en eventuell historie med betalingsproblemer mot deg!

Lånesum

  • Hvor mye trenger du egentlig å låne?

Størrelse på lånTrenger du f.eks. kun å låne 10.000 kr, er det ikke så lurt å søke om 150.000 kr. Jo lavere sum du søker om, desto større er sjansen for at lånet innvilges. Dette gjelder også for lån som tilbyr en høy maksimum lånesum som Bank Norwegian. Fordi et forbrukslån hos dem har en vid kredittramme på mellom 5.000 kr og 350.000 kr, er det smartere å søke om et lite lån hos Bank Norwegian istedenfor å søke om et dårligere lån fra ulike smålån som Folkia Mikrolån, som har dårligere betingelser.

Alder, inntekt og bosted

  • Minimumskrav: Alder, inntekt, betalingsanmerkninger og antall år bosatt i Norge

Vilkår lånFor alle forbrukslånene som Testerne har i sine sammenligninger, ramser vi opp minimumskravene som bankene stiller for å låne ut penger. Tilfredsstiller du disse? Hvis du er 18 år, så er det ikke vits å søke på forbrukslån med 25 års minimumsaldersgrense. Da er best i test forbrukslånet fra Bank Norwegian riktigere å søke på. Det samme gjelder minimum inntektskrav. Lånene med kanskje de strengeste kravene til deg som søker er forbrukslånene fra Santander og yA Bank, hvor du blant annet må ha minimum 200.000 kr i fast årsinntekt, være henholdsvis minimum 25 og 23 år, og ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Santander krever i tillegg at du har vært bosatt i Norge i tre år.

Medlåntaker?

  • Er det tillat med en medlåntaker på forbrukslånet? 

MedlantakerHvis dere er to som søker om forbrukslån, og begge personene passer til bankens minimumskrav (som beskrevet ovenfor), så øker det sjansen betydelig for å få lånesøknaden innvilget. Hvis ikke begge gjør dette, er det bedre å søke lån uten medlåntaker/medsøker.

Dokumenter til banken

  • Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon sendes til bankenDet gjøres ofte en individuell og automatisk kredittsjekk av søkere. Hvis du tjente lite året før, men mer inneværende år, send banken tilleggsinformasjon om dette etter du har søkt om forbrukslån. Da øker du sjansen for å få innvilget lånet.

Betalingsanmerkninger?

  • Har du betalingsanmerkninger, aktive inkassosaker, e.l.?

Har du betalingsanmerkninger? Det vil få innvirkning på søknaden din om forbrukslånOm du ikke får innvilget lånet ditt, kan dette ofte skyldes at du har betalingsanmerkninger som ikke er ute av verden ennå. Men får du f.eks. ikke innvilget lån fra Bank Norwegian, kan du forsøke et forbrukslån som ikke er like bra, men fremdeles konkurransedyktig, nemlig forbrukslån fra Thorn. Men husk at pengene skal tilbakebetales!