Lån penger uten sikkerhet

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Forbrukslån kan gjøre plutselige pengebehov, både i hverdagen og i spesielle situasjoner, enklere å møte. Lån uten sikkerhet gjør det enklere og raskere å låne penger, uten at banken krever pant eller innsikt i hva lånet skal brukes til. Du blir mer fleksibel, og du har flere valg-muligheter. Men husk alltid på at du skal kunne betjene forbrukslånet, og at en Luksusfelle-situasjon ikke er å foretrekke. Er du disiplinert og strukturert i din tilbakebetaling, er et forbrukslån en mulighet til å låne penger raskt og uten sikkerhet.

Forbrukslån er lån uten krav til sikkerhet

En av hovedgrunnene til at forbrukslån kan gjøre det enklere for deg å møte plutselige pengebehov, er at tilbyder av lånet ikke krever at du har eiendeler som de kan ha som sikkerhet bak lånet – et forbrukslån er derfor også kjent som et såkalt lån uten sikkerhet. I Norge er det vanligst å stille sikkerhet i bolig eller kjøretøy, men det gjør du altså ikke når du takker ja til et forbrukslån. Her vurderer utlåner din betalingsevne og generell kredittverdighet i forhold til lånesummen du ønsker og den renten som tilbys. Forbrukslån kan bety at du låner penger til hva du måtte ønske uten at banken krever innsyn i hva dette er, og det kan også bety at du låner penger til å refinansiere andre og dyrere lån, som f.eks. kredittkortgjeld og smålån.

Husk at renten settes individuelt

Husk at renten settes individuelt basert på en kredittsjekkDet er viktig å huske at selv om du får fordeler med et forbrukslån, som å kunne låne penger nesten på dagen uten at du må stille sikkerhet i noe, er renten du tilbys også høyere enn ved et vanlig boliglån. Men Testerne ser helt klart en trend blant utlånere av forbrukslån at det er stor konkurranse om kundene, og derfor konkurrerer de også om å tilby den beste renten. Dette vil gagne deg som bruker. Samtidig er det også viktig å merke seg at utlåners minimumsrente ikke nødvendigvis er den renten som tilbys deg. Tilbydere gjør alltid en individuell behandling av lånesøknaden din, og derfor kommer de også med individuelle lånetilbud tilpasset din økonomiske situasjon. Per 08.01.2015 er Bank Norwegian en av bankene som tilbyr den beste renten (minimumsrente) på forbrukslån og refinansiering. Forbrukslån eller refinansiering fra Nordax og Santander Flexilån forsøker også å strekke seg på renten for å kapre kunder. Bank Norwegian hevder til og med at de kan tilby konkurransedyktig rente i forhold til toppfinansiering av boliglån: «[…] ofte er renten på Bank Norwegian Forbrukslån konkurransedyktig sammenliknet med toppfinansiering av bolig.»

I tillegg har våre testere merket seg det at du som forbrukslånkunde slipper å betale høye gebyrer som tinglysningsgebyr, som betyr at et forbrukslån faktisk kan ha lavere og færre gebyrer enn lån med krav til sikkerhet. Det er også verdt å merke seg at det er betydelig mindre tidskrevende å ta opp lån uten krav til sikkerhet enn hva et boliglån eller billån er.

Det er lurt å refinansiere dyr kredittkortgjeld

Refinansiering av dyrere smålån og kredittkortgjeldDet må også nevnes at et forbrukslån kan være en bedre erstatter av eventuell kredittkortgjeld du måtte ha. Renten på lån uten sikkerhet i form av et forbrukslån og refinansieringslån er betydelig lavere, opp til 1/3 av kredittkortrenten (om du går over de rentefrie dagene kredittkortet ditt tilbyr).