Fordeler og tips

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Det kan være flere fordeler ved å ta opp et forbrukslån, som for eksempel muligheten til å refinansiere ved å innfri dyrere smålån og tilfredsstille umiddelbare økonomiske behov. Men det er alltid lurt å ta visse forholdsregler, samtidig som du må være klar over din økonomiske realitet. Vær alltid kritisk i valget av forbrukslån, slik at du får de beste betingelsene på det lånet som passer best for deg og dine behov. Vær også fornuftig når du bruker pengene. Ha kontroll på ditt eget forbruk, betalingsevne og vær klar over mulige ulemper ved forbrukslån. Slik kan du finne gode løsninger på dine økonomiske problemer og behov, samtidig som du holder låneutgiftene dine lave.

Sammenlign forbrukslån og søk uforpliktende
Her ser du hvor enkelt det er å velge blant de beste forbrukslånene.

Få lavere lånekostnader og bedre oversikt på økonomien

Finn det beste forbrukslånet for deg, men lavere renter og lånekostnaderTesterne vil hjelpe deg med å finne beste forbrukslånet basert på dine behov, og til lavest mulig kostnad for lommeboken din. Vi vil også gjerne bidra til at du får en enklere økonomisk hverdag. Derfor forklarer vi hvordan du enkelt og raskt kan spare penger og få bedre oversikt over økonomien din ved å bytte bank og/eller refinansiere og samle smålån uten sikkerhet. Dette kan gi deg en bedre start på det nye året.

Lån uten sikkerhet

Forbrukslån er lån som ikke krever sikkerhetEt lån hvor du ikke må ha pant/sikkerhet i noe gir deg muligheten til raskt å få låne penger til det du har ønsker. Det betyr at du ikke trenger å stille verdier, som f.eks. eiendom, som pant for å kunne få innvilget et forbrukslån. Dette er ulikt mange andre lån, som f.eks. boliglån.

Muligheter, fleksibilitet og valgfrihet

Å kunne låne penger raskt og enkelt gir deg muligheter, fleksibilitet og valgfrihetFørst og fremst kan forbrukslån gi deg muligheten til å komme ut av en trang økonomisk situasjon, hvor lånet kan være en kortsiktig løsning på behov og problemer. Men vær alltid disiplinert i din bruk og tilbakebetaling.

Refinansiering – spar penger

Refinansiering gir deg lavere lånekostnader og mer oversiktlig økonomiDu kan også betale inn dyrere smålån og gjeld ved å refinansiere. Velger du et av de beste forbrukslånene med lavest rente, kan du også refinansiere andre dyrere forbrukslån. Ved å gjøre dette oppnår du ofte en lavere rente enn hva de andre lånene og kredittkortene tilbyr, og ett lån betyr også kun én månedlig faktura og færre gebyrer. Det blir med andre ord billigere for deg, samtidig som du får en mer oversiktlig økonomi.

Mulig med medlånetaker

Det er ofte mulig å ha en medlåntaker på lånetNår du søker lån uten sikkerhet, tilbyr en del banker at du søker med en medlånetaker, om du ønsker det. Det betyr at to personer kan søke om lånebeløpet, noe som i så fall øker sjansen for at lånet innvilges, samt kan det gjøre lånesituasjonen din sikrere. Det er også mulig å oppnå bedre rentebetingelser på denne måten.

Velg det beste forbrukslånet

Velg forbrukslånet med best betingelser. De er også ofte enklest å få.Selv om forbrukslån kan gi mange fordeler, er det viktig å ikke la seg bli forført av store ord og tomme tilbud.Velg heller det beste forbrukslånet. Det er alltid lurt å gjøre grundig research når man sammenligner forskjellige forbrukslån, som for eksempel hvilket lån som tilbyr de gunstigste rentene og laveste gebyrene, samt hvor lang nedbetalingstid lånet har og hvor lange avdragsfrie perioder det kan tilby.

Øk sjansen for å få lånet innvilget

Øk sjansen for å få lånet innvilget med disse få rådeneTesterne gir deg tips til hvordan du kan øke sjansen for å få innvilget det forbrukslånet du ønsker! Fordi du ikke behøver å stille sikkerhet for å få innvilget et forbrukslån, blir de heller ikke tilbudt alle. Det vil alltid bli utført en individuell kredittvurdering av alle som søker om forbrukslån. Derfor kan det være lurt å lese disse tipsene som gir deg råd om hvordan du kan øke sjansen for å få lånet ditt innvilget.

Mulig å tjene penger

Det er mulig å tjene penger med forbrukslånDu kan låne penger for å investere dem der du får større avkastning og mer igjen for pengene enn hva forbrukslånet koster deg. Om du låner penger i desember fra Bank Norwegian (med øyeblikkelig svar på lånesøknaden og pengene raskt på konto), setter pengene inn på Boligsparing for ungdom (BSU), og til slutt betaler tilbake lånet rett over nyttår, kan du tjene 5.000 kr (i skattefradrag) minus låneutgiftene på f.eks. 300 kr. Du tjener dermed 4.700 kr på en uke.

Mindre skatt

Du får skattefradrag på rentekostnadene til forbrukslånetDu får igjen 23 % av dine utgifter til renter og etableringsgebyr du har betalt på forbrukslånet (gjelder også andre lån). Disse pengene får du gjennom skattefradrag. Du kan få mer informasjon på Skatteetaten.no.

Raskt, enkelt og praktisk – søk om lån hele døgnet alle dager i året

Du får pengene enklere og raskere med forbrukslån enn andre lånDu får pengene raskere og enklere enn ved mange andre lån, som f.eks. huslån eller billån. Pengene er raskt tilgjengelig for ditt behov uten mange lange runder med banken. Slik får du fleksibilitet og valgfrihet i hverdag og på ferier.

Det er sikkert å søke forbrukslån

Det er sikkert og trygt å søke om forbrukslån på nettBankene som tilbyr forbrukslån kontrolleres av Finanstilsynet, og dine rettighetene stadfestes i lånedokumentene du signerer når du takker ja til et lånetilbud. Husk også at alle tilbud du får på søknader, er uforpliktende, og du trenger derfor ikke å takke ja. Vårt råd er at du enkelt via nettet søker på to forbrukslån samtidig, for deretter å sammenligne ditt individuelle lånetilbud. Du har også angrerett i 14 dager.

Gjeldsproblemer og trenger profesjonell hjelp?

Oppsøk profesjonell økonomisk hjelp ved gjeldsproblemerHvis du eller en du kjenner har økonomiske problemer, er det lureste du kan gjøre å oppsøke profesjonell hjelp. Hjelp og rådgivning finnes både hos private og hos kommunale/statlige tilbydere.

Ta dine forholdsregler

  • Ta dine forhåndsreglerLån ikke mer enn du realistisk sett er i stand til å tilbakebetale med husstandens økonomi.
  • Bruk pengene på en planlagt og fornuftig måte. Det å innfri andre mindre dyrere smålån er et eksempel på fornuftig bruk.
  • Vær bevisst på at forbrukslån har en høyere rente enn et vanlig boliglån.
  • Tar du opp mer lån enn husstanden din er i stand til å betale, kan til og med gode intensjoner skape større økonomiske problemer.