Finn det beste båtlånet

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 10. juni 2016

Seilbåt i Middelhavet

For mange er det å eie en båt en stor drøm, men før du kjøper båt er det viktig å tenke på hvordan du skal finansiere kjøpet. Ved riktig valg av økonomisk løsning vil du kunne spare penger og få en gunstig finansiering som passer din livssituasjon. Det finnes flere løsninger på markedet.

Det første du bør gjøre når du skal kjøpe båt er å definere behovet ditt. Hva slags båt er du egentlig på jakt etter. Tenker du deg deilige dagsturer i solskinn, badeturer fra svaberg, overnattingsturer, vil du på ferieturer med båten eller ønsker du å drive med vannsport. For alle disse kategoriene vil behovet for type båt være forskjellig og det finnes mange båttyper som vil egne seg.

Det neste du selvfølgelig må tenke igjennom er finansieringen og hvordan du vil løse dette. Det finnes flere måter du kan finansiere båtkjøpet på. Hva skal du velge?

Båtlån uten krav til sikkerhet

Drømmebåten er innen rekkevidde og bølgeskvulp, skipperlue og seiling inn i solnedgangen kan være på plass før sommerferien. Vi gjør det enkelt for deg å velge riktig båtlån – uten krav til sikkerhet! Bank Norwegian er av Testerne kåret til det beste båtlånet uten krav til sikkerhet. Du finner også flere lån på listen vår som egner seg godt til båtkjøp.

Båten som sikkerhet

Det er en mer tidkrevende prosess når man ønsker å ta opp et lån til båtkjøp med pant i båten. For å få innvilget et slikt lån må båten din være registrert i et båtregister. Mindre båter, det vil si båter under 7 meter er registrert i småbåtregisteret og båter over 15 meter registreres i skipsregisteret. For båter mellom 7-15 meter er det frivillig registrering i skipsregisteret. Uansett koster det penger å få båten sin registrert begge steder. I tillegg vil det komme en tinglysningsavgift. Så har man en båt på hånden og ikke kan vente, ja da er ikke dette den raskeste løsningen.

Refinansiering til båtkjøp

Det kan være gunstig å refinansiere for å frigjøre penger til båt, og lånet bakes inn i boliglånet. På den måten får du kun et lån og en regning å forholde deg til. Dersom du ikke får refinansiert boliglånet for å kjøpe båt, ja da bør varsellampene lyse. Da har du nok så mye lån at båtdrømmen bør utsettes.

Luksusbåt

Testernes tips ved kjøp av båt

Skal du kjøpe båt er det veldig viktig å sjekke dette:
– Pass på at båten er registrert. Du bør ikke kjøpe en uregistrert båt.
– Ta deg tid til å sjekke opp tidligere eierforhold.
– Ta gjerne med deg eksperthjelp når du skal se på båten. Det er godt å ha med en som vet hva han skal se etter. Spør gjerne om å se båten på land også, da får du sjekket den under.
– Husk å ha klart for deg hvor båten skal ligge. Har du båtplass og hva med vinterlagringen?
– Sjekk at båten er CE-merket. Fritidsbåter produsert etter 1998 med skroglengde mellom 2,5 og 24 meter skal være det.
– Ta høyde for at det kan dukke opp uforutsette utgifter. Når du kjøper en brukt båt kan det fort dukke opp småting som må fikses på. Kjøper du ny båt er det selvfølgelig forhandleren som må rette på feil hvis det skulle dukke opp noen.
– Be om en prøvetur.
– Skriv kontrakt! Det er helt greit å bruke en standardkontrakt for kjøp av fritidsbåt. Du finner en kontrakt du kan bruke på forbrukerrådets nettsider.

 

Søk om båtlån uten sikkerhet

Norwegian

Bank Norwegian lån

annonselenke
Eks: nom.rente 15%, eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- (kr 0 - kr 950) Kostnad 30.872,- Totalt 95.872,- Løpetid 1-5 år/15 år

Opp Finans

Opp Finans

annonselenke
Eks: nom.rente 10,9%, eff.rente 12,42%, 160.000,- o/5 år, etabl.gebyr 950,- Kostnad 53.986,- Totalt 213.986,- Løpetid 1-15 år

Komplett

Komplett forbrukslån

Komplett forbrukslån
Eks: nom.rente 14,3%, eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år, etabl.gebyr 640,- (kr 490–kr 1.950) Kostnad 29.333,- Totalt 94.333,- Løpetid: revolverende kreditt

Postet i Forbrukslån