Få råd til å pusse opp badet med refinansiering

Nettsiden inneholder markedsføring/formidling (Søk nå-knapper leder til banken)

Skrevet av Forbrukslaantesten
Dato: 24. mai 2016

Spaprodukter

Har du et bad som har gått ut på dato og sårt trenger renovering, men økonomien er litt trang. Da vil kanskje refinansiering være den muligheten du har sett etter. Dette kan frigi den kapitalen du trenger for å pusse opp badet og få det drømmebadet du har ønsket.

Husk at badet ditt skal være til nytte og glede. Gå for gode løsninger, fagpersonell til å utføre jobben og en økonomisk løsning som passer din økonomiske situasjon. Da vil du ha glede av prosjektet og oppussingen lenge, og nyte det hele.

Refinansiering

Ved å refinansiere dyrere smålån og kredittkortgjeld kan du redusere dine låneutgifter og få mer oversiktlig økonomi. Du vil også kunne frigi kapital som du kan bruke på for eksempel å pusse opp ett gammelt bad. Refinansiering med pant i boligen er et veldig gunstig form for lån, og gir gjerne markedets beste rente. Dog finnes det mange muligheter for å refinansiere uten pant i bolig med refinansieringslån uten sikkerhet og vi har god oversikt over de beste i markedet. Sjekk ut tabellen vår og se hvilket lån som har de beste fordelene for deg.

Spart eller lånt – Gjør jobben nå!

Noen ganger ser man at ting burde vært fikset og gjort, men man har rett og slett ikke råd. Ikke fortvil, det finnes løsninger. Refinansiering av boliglånet, forbrukslån eller kredittkjøp er blant de mulighetene du har til å få jobben unna. Har man oppsparte penger er jo saken grei, men det kan bli veldig dyrt å vente til man har spart opp pengene før jobben gjøres. Det er en viktig tommelfingerregel å huske at vedlikehold aldri skal utsettes!

Kort eller lån?

Vil det lønne seg for deg å bruke kort- eller lånefinansiering av oppussingsprosjektet ditt? Dette kommer jo selvfølgelig an på størrelsen på prosjektet og sluttsummen. Hvis du har kredittkort som gir deg rabatter på handelen er det lurt å betale med dette/disse, og tilbakebetale kreditten innenfor de rentefrie dagene slik at det ikke påløper kredittkostnad. Det beste kredittkortet for oppussing er re:member Black MasterCard, men Komplett MasterCard gir deg også gode rabatter. Vi gir deg god informasjon om begge løsningene, slik at valget ditt skal bli lettere. Våre kredittkortsammenligner og forbrukslånssammenligner er enkle å forstå og lette å bruke.

Økt verdi på boligen

Det gjelder bare å ta de riktige valgene i forbindelse med oppussingen. For eksempel er det noen rom det vil lønne seg mer å pusse opp enn andre. Badet er helt klart ett av disse.

Rørlegger med rør

Hva kan du gjøre selv for å senke kostnaden

Du vil kunne utføre enkle jobber på badet selv, men rådfør deg med fagfolk før du setter i gang. Sjekk badet for fukt og råte før du starter. Du kan selv stå for byttingen av innredning og gjøre overflatearbeid, det vil si flislegging, maling og fuging. Disse jobbene krever ikke at du er faglært på noen måte. Trenger badet en større jobb og må rives, så kan du stå for rivningen selv. Ta inn en fagperson på forhånd og bli enige om hva du kan gjøre av jobben selv. På den måten unngår du å gjøre noe feil.

Hva med akvarium på badet

Hva er vel mer spennende enn å finne på sine helt egne og originale idéer for sitt oppussingsprosjekt. Du kan jo for eksempel ta med deg naturen inn i rommet ved å ha et stort akvarium som for eksempel romdeler eller vegg mot naborommet. Noe som vil gi deg følelsen av å tre inn i tropiske farvann. Mer eksotisk kan det neppe bli.

Akvarie med eksotisk fisk

Dette blir ofte glemt

Når det kommer til oppussing av bad er det gjerne noen ting man ofte glemmer å tenke på. Dette er viktige ting og kan være alvorlig å glemme. En av disse tingene er sluk som må byttes. Dette fordi det stilles nye krav til tetthet i overgangen mellom membran og sluk. Sluk eldre enn 30 år er helt klart berørt av dette. Den andre tingen som ofte blir glemt er at den største kostnaden ligger bak flisene. Det vil si jobben som må gjøres før flisene kan settes på veggen som for eksempel membran, rør og koblinger, støping og snekkerarbeid. Dette er jobb som må utføres av fagpersoner og her kan man ikke gjøre jobben selv. Det siste man ofte glemmer er å ha skikkelig ventilasjon. Dette er utrolig viktig slik at fuktigheten trekkes ut av ventilasjonsanlegget og ikke ut i boligen.

Hva koster det

Mange lurer på hva det vil koste å renovere baderommet sitt. Det er ikke unormalt å ende opp med en regning på minst 200.000,-, men dette avhenger jo av størrelsen på baderommet ditt. Som en liten tommelfinger-regel kan man regne med å måtte punge ut med rundt 40.000 – 50.000 per kvadratmeter gulv. Selvfølgelig er dette kun en prisantydning og alt vil bero på materialer man velger og størrelsen på baderommet.

Levetiden på bad

Lurer du på om du bare skal ta en liten overhaling på badet, eller om tiden er inne for å totalrenovere? Som regel har bad en levetid på rundt 15 år, er badet eldre enn dette bør du nok vurdere å gå skikkelig til verks.

 

Vi i Testerne ønsker deg lykke til med nytt bad!

Testprofessor med tommel opp

Postet i Forbrukslån